Maastakäsin, miksi ?

Haluat ehkä ratsastaa laukaten kohti auringonlaskua.. haluat tehdä laukanvaihdot, avot ja sulut, koota hevosen ja tehdä jotain näyttävää.

Ehkä maastakäsittely kuulostaa lattealta.. vähän talutella hevosta .. mitä siinä nyt muka on..

Maastakäsin työskentely hevosen kanssa voi syventää suhdetta huimasti. Se voi tehdä yhteistyöstä monin verroin turvallisempaa.

Kuvittele, että kun menet hevosen luokse, se laukkaa luoksesi. Halailette hetken. Hevonen seuraa sinua vapaana. Annat sen tehdä osan päätöksistä, esim menettekö tarhasta pois vai keksittekö siellä jotain kivaa.

Säästät vaativan otteen sille päivälle, kun on kiire ja on saatava homma tehtyä siten kuin haluat. Varmaa on, että kukaan ei halua totella loputtomassa vaatimuksien tulevassa.

Kun teette yhteistyötä, ihan oikeasti, saat tuntea, että sinulla on ystävä isolla yyllä ja kultaisella sydämellä.

Hevonen antaa uteliaisuutta, läsnäoloa, herkkyyttä, hyväksyntää, suoruutta ja monia muita tarvitsemiasi ominaisuuksia väsymättä.

Maastakäsin et siis vain hio hallintaa, vaan luot hyvän pohjan muulle toiminnalle, saat luottamusta ja näet enemmän, koska olet vapaa liikkumaan eri positioihin.

Maastakäsin olet tasa-arvoisempi hevosen kanssa. Saat mahdollisuuden näyttää, että arvostat hevosta muutenkin kuin käyttövälineenä.

Maastatyöskennellen voit tehdä hyvin monipuolisesti niin kivaa kuin hyödyllistä, esim. luottamusharjoituksia, taluttamisia, seikkailuja, kaavoja, pelejä ja leikkiä, siedättämistä, aktivointia jne.

Maasta se pienikin ponnistaa, joten ei muuta kuin pienin askelin kohti kivoja hetkiä yhdessä hevosen kanssa. Tsemppiä yhteisiin hetkiinne ❤

Iina
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s